Söder om Stockholm, från Stortorp, Norrby, Österhaninge, Sandemar, Dalarö och SmåDalarö i skärgården finns våra bigårdar, totalt mellan 40-50 samhällen, som används för att skapa fler bisamhällen och ger oss god närproducerad honung.
Vi har utebigårdar i trädgårds- och skärgårdsmiljö (naturreservat). Vi säljer även honung och håller föredrag och kurser samt bitillsynsuppdrag.
Birasen Carnica är den biras vi värnar om och renrasigt avlar fram med prioritering på fromhet och utrensningsförmåga (VSH). Aveln sker enligt Carnicagruppens avelskriterier. Nosema testas på samtliga samhällen. Parning sker på parningsö. Det går även att beställa inseminerade drottningar.
Carnicabina är väldigt lätthanterliga och passar särskilt bra i skärgårdsområden, där biodling är särskilt utmanande.
Biodlingen är en familjehobby sedan många år, med en hel del inslag av ideell verksamhet. Vi har livsmedelsverkets godkännande för livsmedel och uppdaterar vår Bihusesyn varje år. Biodlingen sker på ekologiskt sätt. Vi värnar särskilt om djurvänlig biodling -BeeFriendly.
Medlemskap i Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR) finns.
Owe är godkänd biodlare, bitillsynsman för Haninge och Södertörn (Länsstyrelsen) och har utbildat i biodling på grund- och fortsättningsnivå för Studieförbundet Vuxenskolan i 10-tal år.
Utbildad drottninginseminatör i Bee Research Institute Dol, Tjeckien 2012
Samordnande ordförande i Södertörns Drottningodlingsklubb
Tidigare testbiodlare för Svenska Carnicagruppen
Jeanette gör lite allt möjligt och omöjligt i verksamheten.
Kontaktformulär